Távol-keleti blokk

Újévi imádkozás a virágzó üzletért

2016. január 05. - tavolkeletiblokk

Több ezer irodai munkás, üzletember és üzletasszony imádkozott együtt az üzleti és gazdasági sikerért a tokiói Kanda Myojin szentély előtt, az év első munkanapján - január 4-én.

Az 1300 éves Kanda Myojin sintó szentély három istenséget őriz, többek között Ebiszut a hét szerencseisten egyikét, aki a kereskedők védőistene. Ábrázolásain fején - a sintó papok által hordott - ebosit visel, jobb kezében horgászbotot tart, bal kezével tengeri durbincsot ölel.

A japánoknál a szentély, első üzletnapon való meglátogatása régi szokás. A 2016-os év első hétfőjén és keddjén a szentélyt várhatóan körülbelül 4.000 tokiói cég képviselője fogja meglátogatni, hogy részt vegyenek a közös imádkozásban.

Van miért fohászkodni, ugyanis a tokiói tőzsde a legrosszabb újévi nyitását hozta 2008 óta és az Abe kormány gazdaságélénkítő csomagja is hagy némi kívánnivalót maga után.

 

 

 

 

 

 (Képek: Getty Images)

ebisu_color.jpg

 Ebiszu, a kereskedők védőistene

(kép: Wikipedia)

 

Fürst András

Forrás: Japan Real Time / Japán-magyar nagyszótár / 日本語 ハンガリー語大辞典

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolkeletiblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr628242450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása