Távol-keleti blokk

Köszöntés

2015. október 20. - tavolkeletiblokk

Kedves Látogatók!

Ez a blog Kelet-Ázsia (elsősorban Kína, Japán, Dél- és Észak-Korea) országainak társadalmi, politikai és kulturális vetületeivel kíván foglalkozni, a hazai sajtóban ritkán szereplő – vagy teljes mértékben hiányzó – hírek, témák, elemzések közreadása útján. Eleinte külföldi anyagok fordításai és összefoglalásai fognak megjelenni az oldalon, de a későbbiekben tervezünk önálló elemzéseket is.

Reméljük, hogy a blog az átlag érdeklődőn túl, a témával foglalkozó tanároknak, kutatóknak, hallgatóknak (is) szolgál majd kellő érdekességgel.

Továbbá bízunk abban, hogy blogunk működése során mindannyian közelebb kerülünk a térség alaposabb megismeréséhez, ami geopolitikai, gazdasági és kulturális hatását tekintve, manapság már elengedhetetlen a széles körű tájékozódáshoz.

Az ázsiai neveknél – néhány kivételtől eltekintve – a nemzetközileg elfogadott átírásokat használjuk.

Üdvözlettel,

A szerkesztők

háttérkép © blackstation

cover design: Ander design

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolkeletiblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr447987173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása